Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTíCIES
El mes de la salut de les dones

Mes de les donesLa Regidoria Drets Civils (Igualtat) amb la col·laboració d’altres regidories i serveis com la de Gent Gran, Esports, i Salut i el CAP d’Arenys de Mar celebra el Mes de la salut de les dones en el marc del Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones que es commemora el 28 de maig per prendre consciència de l’estat de salut de les dones, les seves necessitats i demandes, i del compromís de les administracions per donar-hi resposta.

Enguany, des de l’Ajuntament d’Arenys de Mar s'ha fet una àmplia programació d'actes i activitats:

Taller, Salut i Artteràpia. Una experiència per a dones, a càrrec d’Alba Serra Muntané. Artterapeuta. Màster Integratiu d’Artteràpia de la UdG i Grefart.
Els dimarts 17, 24 i 31 de maig a les 6 de la tarda. Sala gran del C.C. Calisay. Durada: 3 sessions de dues hores amb modalitat grupal.
L’Artteràpia té per objecte la integració emocional. Parteix del reconeixement de l’ésser humà com a ésser creador i per tant de les seves capacitats de crear i co-crear la pròpia realitat. Experimentar aquesta creació produeix efectes de transformació i d’integració emocional. Quan la persona és capaç d’originar canvis en si mateixa i de construir noves circumstàncies a partir de la nova experiència, se sent capaç de mostrar la seva singularitat. I de la descoberta de les pròpies capacitats, se’n deriven guanys notables per a la persona, per al seu entorn i també per a la societat.

Exposició: La Regla. Del tabú a la festa. A càrrec d’Oudoca.
Sala Bótes del C.C. Calisay.
Proposta expositiva adreçada a la joventut i públic en general per apropar la temática de la menstruació a la societat (població) d'una manera positiva, artística i lúdica. L'exposició consta de fotografies, poemes i escrits, diferents mètodes de recollida de la sang menstrual, una línia de la vida cíclica d'una dona, llibres, fotografies, mandales de vulves ... Vine a donar-te una volta i trenca als tabús menstruals!
Data: 16 de maig de 2022 fins al 29 de maig de 2022
Durada: del 16 al 29 de maig

Caminada saludable i cercles de conversa
Diumenge 22 de maig a les 9 del matí davant del C.C. Calisay.
El mes de maig celebrem el mes de la salut de les dones i et volem convidar a la Caminada saludable amb un recorregut senzill i accessible en companyia.
L'objectiu és compartir una caminada saludable en la que ens endinsarem en diferents temàtiques amb la dinàmica dels cercles de conversa conduïts per professionals de la salut, les teràpies alternatives i el benestar emocional.
Només has de portar-te a tu i les persones amb qui vulguis compartir, la teva roba còmode, aigua, i el teu esmorzar saludable. La resta, la compartirem entre tothom, per fer d’aquest, un matí inspirat, saludable i de bona energia!
En arribar esmorzarem prop de l’arbre Guernica i realitzarem els Cercles de conversa que compten amb la col·laboració de diferents professionals i persones referents:
- La sexualitat i les malalties de transmissió sexual en els cicles de la dona, amb Míriam Gómez, Llevadora ASSIR;
- La salut en temps post-covid, amb Josep Antoni López, Pediatre de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva;  
- Dona i maternitat, acompanyament pre part, embaràs i post part, amb Imma Lizondo, Terapeuta medicina xinesa i doula.
- L’acompanyament en els procesos de viudetat i de dol, amb Francesc Coll, de la Fundació Re-Ser.

Amb la col·laboració de les dinàmiques d’ Anna Camps, Referent de Benestar Emocional Comunitari EAP Arenys.

La menstruació benvinguda a la vida cíclica. Aprèn, crear i juga amb el teu cicle. Xerrada a càrrec d'Oudoca.
Taller adreçat a la joventut i públic en general per aprendre conceptes bàsics sobre la menstruació. L'eix motor del taller és un material didàctic gamificat, que pren forma de joc, en el que s'explica la menstruació com un fenomen més de la natura, de forma lúdica, clara i amena. Anima't i vine a jugar amb nosaltres i aprendre d'una manera conjunta i divertida!

Dimecres 25 de maig a les 6 de la tarda a la Sala Noble del C.C. Calisay.

Intimitat, cos i sexualitat en la gent gran. Xerrada a càrrec de Metges de Catalunya.
Dijous 26 de maig a les 18h. Sala gran C.C. Calisay.

En aquest taller ens agradaria parlar del cos i de com el fem servir per rebre i donar afecte i, si es dona el cas, sexualitat. De quines necessitats de calidesa i escalf tenim. De com hem arribat aquí si així ens sentim bé o valdria la pena pensar en fer algun canvi. De com la pandèmia ha repercutit en la vivència del cos i en les pràctiques afectives o sexuals.  Des de l'absolut respecte a la diversitat d'opcions vitals entorn a aquest tema, i amb tranquil·litat de poder-ne parlar.
Ponents:
• Mª Jesús Martínez. Metgessa. Agrupació de Jubilats de Metges de Catalunya.
• Dolors Capdevila. Metgessa. Agrupació de Jubilats de Metges de Catalunya.
•   Anna Robert. Psicòloga clínica. Agrupació de Psicòlegs de Metges de Catalunya.


Taller: El Portal de la dona a partir dels 40. Tips de Qi Gong, nutrició i hormones.
Dissabte 28 de maig a les 5 de la tarda a la sala 1 d’octubre del C.C. Calisay.
A càrrec de:
Montse Guardiola: Especialitzada en ciclicitat arquetípica, alquímia taoista per a la dona i rituals de pas, menopausa i psiconutrició.
Imma Lizondo: Terapeuta medicina xinesa i doula.

Taller pràctic i teòric amb tips introductoris sobre el portal de la Menopausa. Cal portar roba còmode. I una esterilla i aigua, i llibreta i bolígraf.

Durada: 3 hores amb una pausa de 15 min (de 17h a 20h)

Publicat el 16 de maig de 2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^