Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Arenys de Mar ja té el seu Mapa del Patrimoni Cultural

El document, elaborat per la Diputació de Barcelona, mostra un total de 484 elements del patrimoni moble, immoble, mediambiental, immaterial i documental de la nostra vila que es poden consultar amb fotografies i dades concretes. 

Alguns dels elements destacats en aquest mapa són el Cementiri i el Retaule barroc de l’Església de Santa Maria (Béns Nacionals d’Interès Cultural), el patrimoni de la Guerra Civil, la Torre dels Encantats, la Torre d’en Llobet i l’Hospital Xifré. 

Pel que fa als béns mobles, destaca la col·lecció de puntes del Museu d’Arenys, mentre que la Festa de Sant Roc i la dansa d’Arenys destaquen com a elements del patrimoni immaterial i el fons documental de l’Arxiu Històric Fidel Fita és un dels elements del patrimoni documental. 

Podeu consultar el Mapa del Patrimoni Cultural d'Arenys de Mar aquí. 

El Mapa de Patrimoni Cultural és un exhaustiu inventari que recull tots els elements del patrimoni immoble, moble, documental, immaterial i natural d’un municipi, amb l’objectiu de proporcionar a cada Ajuntament una eina de coneixement i de gestió que li permeti establir mesures de recerca, protecció, conservació i rendibilització social del seu patrimoni cultural i natural. 

 

 

Publicat el 4 de desembre de 2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^