Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
La Generalitat subvenciona part de la restauració dels gegants d'Arenys

S’han concedit 4.288 euros mitjançant la convocatòria de subvencions per a la restauració d'elements d'imatgeria festiva (gegants, nans i bestiari), així com per a la restauració i la confecció de la seva indumentària. Els diners es destinaran a en Tallaferro, la Flor d’Alba, en Roc i la Maria. L’Elm i la Carmeta no han pogut entrar-hi perquè tenen menys de 30 anys.  

Fins a dia d’avui s’han fet manteniments anuals menors als gegants i alguns arranjaments temporals. Aquesta subvenció rebuda de la Generalitat serà per a una actuació més estructural que s’està duent a terme i que puja a uns 10.000 euros. 

Es treballarà, sobretot, en les subjeccions de les mans, els braços, etc. També es farà un braç nou per a en Roc, ja que el que subjecta l'almorratxa es va trencar fa dos estius, i s’aprofitarà per a repintar els bustos i les mans amb olis naturals. A més, es farà un escaneig per saber com estan els interiors i tenir-los radiografiats per si mai cal tornar-los a fer de nou.

L’encarregat de fer la restauració és Carles Morillo, president del Gremi d’Imatgers – Escultors d’imatgeria popular i artística de Catalunya. La idea és que tot estigui enllestit abans de començar la temporada que ve.

Fotos: Geganters Arenys de Mar 

Publicat l'11 de desembre de 2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^