Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Nou servei d'autopréstec a la Biblioteca

La Biblioteca Pare Fidel Fita disposa des de dimecres 21 de febrer d’un nou servei d’autopréstec a través de tecnologia RFID (Radio Frequency Identification), que permet transmetre dades sense fils. La inauguració es va fer ahir a la tarda amb l'alcalde, Estanis Fors, i altres regidors de govern. També hi va assistir Irene Feliu, cap de zona del Maresme de la Xarxa de Biblioteques Municipals (XBM), i Juanjo Montferrer de l'empresa TechKovery, proveïdora de la tecnologia que permet donar aquest servei.

El servei facilita l’autogestió del préstec i les devolucions de documents i un control de seguretat més fiable. L’usuari guanya en autonomia, intimitat i reducció del temps d’espera.

Aquesta tecnologia permet d’endur-se o retornar diversos documents al mateix temps en una única operació. Els dispositius, de funcionament senzill, disposen de pantalles tàctils que indiquen els passos que cal seguir en les diferents transaccions que s’hi poden fer. A més, al final de cada procés es pot imprimir un rebut amb el resum de les operacions fetes. 

Això permetrà agilitzar el servei de préstec pels usuaris i mantenir la privacitat dels documents adquirits. A més, alliberarà el personal bibliotecari de tasques molt mecàniques per poder dedicar més temps a la prescripció, atenció personalitzada, etc.

Publicat el 22 de febrer de 2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^