Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
L'Ajuntament posa en marxa un projecte sobre convivència i civisme

La regidoria de Drets Civils inicia aquesta iniciativa fruit de la proposta ciutadana guanyadora de l’edició 2023 dels pressupostos participatius referent a la realització d’una campanya de sensibilització a la convivència i corresponsabilitat cívica.

El projecte té com a objectiu general la millora de la convivència i el civisme en la ciutadania d’Arenys de Mar fent una crida a la corresponsabilitat i la participació. I, com a objectius específics:

  • Analitzar i identificar els indicadors de convivència,
  • Donar suport i coordinar la modificació i actualització de l’ordenança de civisme i convivència
  • Promoure la convivència i el civisme al municipi posant l’accent en l’espai públic, la gestió dels residus , la tinença d’animals domèstics, els sorolls I l’ús de vehicles de mobilitat personal.
  • Implicar a la comunitat i crear participació entorn a la millora del civisme i la convivència.
  • Creació d’una campanya de civisme amb la incorporació d’una guia de bon veïnatge.

En una primera fase s’analitzaran els indicadors de convivència i civisme i les propostes de millora per tal d’elaborar un mapa del municipi. Amb aquesta finalitat s’organitzaran reunions tant amb els equips tècnics com amb les entitats d’Arenys de Mar i un qüestionari que es farà arribar a tota la ciutadania. La primera reunió amb les entitats es farà el pròxim 13 de març a les 18.30 hores a l’aula d’entitats del 2n pis del C.C. Calisay.

La diagnosi elaborada amb els indicadors i el recull de les propostes de millora serviran per, en una segona fase, desenvolupar la campanya pròpiament dita de la promoció i sensibilització al civisme i la convivència a tot el municipi.

I, finalment a la creació d’una guia del bon veïnatge amb la participació de tota la ciutadania.

La campanya també vol donar suport amb una línia de propostes a l’actualització de l’Ordenança de Civisme i Convivència d’Arenys de Mar i a la millora de situacions de conflicte que afecten la convivència general del municipi.

 

Publicat el 7 de març de 2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^