Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
EXPOSICIONS
RECORDANT JOAN BARRERA i FERRER (1872-1961). L'HOME, L'ARTISTA I EL MESTRE
Comissàries: Núria Serra i Montse Llavina
 • Inauguració: 
  Dijous 6 de juliol de 2017 a les 8 del vespre
 • Data d'inici: 
  6 de juliol de 2017
 • Data de fi: 
  30 de juliol de 2017
 • Adreça

  Centre Cultural Calisay
  Riera del Pare Fita, 31
  08350 Arenys de Mar

 • Horari

  Divendres, de 6 a 2/4 de 9 del vespre
  Dissabtes i diumenges, d´11 a 1 del migdia i de 6 a 2/4 de 9 del vespre.
  Dimarts 11 de juliol de 7 a 8 del vespre
  Visita guiada a l´exposició: Diumenge 30 de juliol, a les 6 de la tarda, a càrrec de Ramon Verdaguer. Sortida del C.C.Calisay

 • En Joan Barrera i Ferrer va néixer a Arenys de Mar l’any 1872 i morí el 1961, després d’una llarga vida que no sempre fou fàcil.
  Va estudiar a Barcelona dibuix, pintura, gravat i modelatge a l’Escola de Llotja. Excel·lí en dibuix i és amb aquesta tècnica que col·laborà en publicacions anomenades d’esquerres, especialment en l’Esquella de la Torratxa. Va tenir un període d’afinitats teòriques amb l’anarquisme i això va fer que se’l relacionés injustament amb el fet del llançament de la bomba al Liceu l’any 1893 tot i ser exculpat de tot càrrec.
  Aquests fet el va allunyar de les seves activitats artístiques a Barcelona i és refugiar a la seva vila natal, Arenys de Mar. De caràcter esquerp, tímid i retret va propiciar una obra poc nombrosa però rica en matisos i caràcter.
  El 1922 donà classes de dibuix al col·legi Arxer
  Cap els anys 1930 freqüentà l’estudi que tenia el seu amic Francesc Arnau al carrer de l’Església número 10 d’Arenys de Mar, on es reunien amb altres amics com Francesc Miquel i Vergés, Subirachs, en Solís, l’Arabia, en Ferran de Pol i altres. Allí es reunien i xerraven, llegien, escoltaven música, dibuixaven... alguns dels models d’aquesta època són ells mateixos. El contacte amb aquests grup va fer que recuperes aquell esperit més inquiet que tingué de jove. Així es lliurà a una gran activitat artística i creativa però curta, ja que es veié estroncada per la Guerra del 1936.

 • Joan Barrera

 
Imprimir
^