Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
EXPOSICIONS
Dibuixos i pintures
obres de Lluís Macià
 • Inauguració: 
  Divendres 3 d'agost a les 8 del vespre
 • Data d'inici: 
  3 d'agost de 2018
 • Data de fi: 
  26 d'agost de 2018
 • Adreça

  Centre Cultural Calisay
  Riera del Pare Fita, 31
  08350 Arenys de Mar

 • Horari

  Horaris de visita de l´exposició:
  Divendres de 6 a 2/4 de 9 del vespre
  Dissabtes, diumenges i festius d´11 a 1 del migdia i de 6 a 2/4 de 9 del vespre
  Dimarts 7 d'agost, de 7 a 8 del vespre

  Visita guiada a l´exposició: dissabte 25 d'agost, a les 7 de la tarda


 • Dibuixos i pintures

  En Lluís Macià presenta una molt completa exposició a la seva vila d´Arenys, un recull de dibuixos i pintures que mostren l´obra que ha anat vestint al llarg de gairebé 40 anys de treball artístic  -la meitat d´una vida- i que tots nosaltres tenim ara l´oportunitat de gaudir.
  Em convida en Lluís a presentar aquesta exposició, a escriure uns mots al programa que teniu a la mà. Parlar de la seva pintura és parlar d´ofici i de profunda honradesa. En Lluís és molt treballador i un gran lluitador. Treballador perquè dedica moltes hores al dia –pràcticament tots els dies de l´any- a cuidar fins al més mínim detall de la seva obra. No pretén enganyar ningú, ofereix una obra sincera, sense trucs, una obra que -ho confesso- a mi m´agrada d´ençà que la vaig conèixer quan encara era molt jove i vaig començar a acompanyar-lo en les seves sortides en grup per pintar a l´aire lliure.
  L´he vist avançar, progressar, transformar-se però sempre mantenint la honradesa artística. Jo no sóc un expert en art, ni molt menys, però puc representar l´espectador interessat que s´acosta a aquesta exposició per observar-la sense condicionants i estic segur que, com jo en gaudeixo, en gaudireu els altres.
  Som molts els qui l´apreciem personalment i com artista i sabem que aquesta exposició és important per a ell i també per a tots els arenyencs. Ell és un arenyenc en tota la extensió de la paraula, que ha recollit cada racó de la vila i que, amb paciència i capacitat de treball ha fet més de 25 dibuixos dels llocs més emblemàtics, que ara mostra en la seva totalitat.
  Les obres d´en Lluís Macià comuniquen l´essència de la seva vila en particular i de tot el Maresme en general, les seves terres, el seu cel, les estampes quotidianes...però per damunt de tot es pot veure que en Lluís estima el que pinta.
  Ha estat capaç de crear un llenguatge propi amb obres lliures d´artifici, amb la senzillesa guiant la seva mà, aconseguint una sensació de frescor ingenu a la que només arriben els mestres.
  Tenim al davant un art fi, de sensibilitat fonda que se serveix d´una mà segura i àgil i d´un ull crític a l´hora de captar el motiu i el matís on la bellesa s´amaga. I repeteixo: en Lluís és un treballador infatigable que ha lluitat sempre per reflectir amb passió tot allò que ens envolta i som incapaços de veure.
  Compartirem la seva passió en aquesta sala d´exposicions i podrem establir un diàleg amb una obra que desborda de llum i imaginació. Una obra amb llenguatge propi. Un llenguatge reservat només als millors.

  Lluís Blanco

 • Lluís Macià

 
Imprimir
^