Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
EXPOSICIONS
Els colors del nostre entorn
Pintures d'Esperanza García Canari
 • Inauguració: 
  Divendres 1 de març, a les 8 del vespre
 • Data d'inici: 
  1 de març de 2019
 • Data de fi: 
  31 de març de 2019
 • Adreça
  Riera Pare Fita, 31 (Centre Cultural Calisay)
 • Horari

  Divendres de 6 a 2/4 de 9 del vespre
  Dissabtes i diumenges d'11 a 1 del migdia i de 6 a 2/4 de 9 del vespre
  Dimarts 5 de març de 7 a 8 del vespre
  Visita guiada: dissabte 30 de març a les 7 de la tarda

 • Esperanza García Canari (Barcelona 1956) és llicenciada en Belles Arts, tècnica superior en Arts Aplicades i cated`ratica de Dibuix. L'obra d'aquesta artista amant del paisatge irradia llum, un enorme refinament en el tractament del color i els seus contrastos, saviesa en els volums, així com equilibri en el concedpte. En els seus quadres sap unir la tècnica a una visió que li permet prescindir del detalla i concedir importància a la descripció volumètrica. Per a ennoblir els espais cromàtics disposa d'una àmplia paleta en la que imperen els tons suaus, elaborats en matisos, conjugant clarobscurs que confereixn relleu a la descripció. Una pintura de quietud i serenor, impregnada de silenci, que ens allunya dels carrers sorollosos i ens convida a endinsar-nos en un passeig per la natura qu ens aproxima a la personalitat creadora de l'artista.

  Les seves obres estan treballades principalment amb tècnica mixta sobre paper, i també suports i tècniques tradicionals com l'oli i l'aquarel·la, però el seu esperit inquiet l'ha dut a experimentar amb fusta, plàstic i tècniques barrejades per tal d'aconseguir transparències, veladures i altres efectes.

  Artista incansable i completa, les seves obres han estat exposades a llocs tan emblemàtics com la Jadite Gallery de Nova York, la Galeria Sabrina Falzone de Milà, el Salon du Dessin et de la Peinture a l'eau, al Gran Palais de Paris, el Love Art Fair de Toronto (Galerie Bruno Massa), o el Present Art Festival de Shanghai entre d'altres.

  Els colors del nostre entorn forma part de l'observació, del dia a dia, del paisatge de la comarca on viu l'Esperanza, el Maresme. Són panorames d'El Masnou, Alella i Teià vistos en diferents èpoques de l'any, i en els que capta -més que la fidelitat del paisatge en  qüestió- els petits racons innaccessibles a simple vista que ens transporten a una zona plena d'elements suggerents i desconeguts. La pretensió de les seves obres és convidar l'espectador a endinsar-se en la tranquil·litat d'aquests boscos, aquest mar, ple de vida, color i elements evocadors. El títol d'aquesta exposició n'és un exemple.

  ×  
  ARXIUS/2019/CULTURA/Els_colors_del_nostre_entorn.evid Els colors del nostre entorn ARXIUS/2019/CULTURA/Els_colors_del_nostre_entorn.evid Els colors del nostre entorn
 • Esperanza Garcia exposició

 
Imprimir
^