Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
EXPOSICIONS
EUGENI FORCANO I LA MODA DELS 60
Fotografies d'Eugeni Forcano
 • Inauguració: 
  Divendres 3 de març de 2017 a les 8 del vespre
 • Data d'inici: 
  3 de març de 2017
 • Data de fi: 
  26 de març de 2017
 • Adreça

  C.C.Calisay
  Riera Pare Fita, 31
  08350 Arenys de Mar

 • Horari

  Divendres, de 6 a 2/4 de 9 del vespre.
  Dissabtes i diumenges, d´11 a 1 del migdia i de 6 a 2/4 de 9 del vespre
  Dimarts 7 de març, de 7 a 8 del vespre.
  Visita guiada: dissabte 25 de març, a les 7 de la tarda

 • Eugeni Forcano va néixer a Canet de Mar el març de 1926. Va passar la seva infantesa al poble fins que a l’edat de cinc anys, la família es va traslladar a Barcelona on hi va viure fins al 2015, any en què va tornar a Canet de Mar, on viu ara.
  Tot i que des de l’adolescència ha estat un afeccionat a la fotografia no serà fins al 1960 que s’hi dedica professionalment, les seves fotografies són cròniques i reportatges realistes de la societat dels anys seixanta i setanta a Barcelona, encara que també viatja a París, investiga en el món del color i de la composició i es dedica a la fotografia publicitària.
  Tot això l’ha fet digne, entre d’altres, de premis com la Medalla d’Or al Mèrit Artístic de la Ciutat de Barcelona el 2009, la Creu de Sant Jordi i el Premio Nacional de Fotografia del Ministerio de Cultura el 2012.
  L’any 2010 va fer cessió a l’Ajuntament de Canet de gran part de la seva obra positivada per ell mateix, i des d’aquell moment la Casa museu Lluís Domènech i Montaner és el dipositari i el responsable de la seva conservació i difusió.
  EUGENI FORCANO I LA MODA DELS 60 és el recull de les fotografies que van aparèixer als catàlegs de l’empresa TILSA (Textil Industrial Leonesa, SA) els anys 1968 i 1970. Forcano va sorprendre tothom amb unes imatges gens convencionals, els models, vestits amb les últimes creacions de l’empresa, els va integrar i al mateix temps contrastar amb la vida, el patrimoni i el paisatge de León d’aquells anys. Així, doncs, hi podem veure nois i noies vestits a l’última moda al costat dels miners, els pagesos, els pastors o les vaques, noies amb minifaldilla enfilades a les columnes de la catedral...
  L’any 2016, per iniciativa de la Casa museu i del periodista Joan Celrà, juntament amb la col·laboració d’ajuntaments com Arenys de Mar, Banyoles, Igualada, Torroella de Montgrí i altres, es va engegar aquesta exposició, que forma part d’una colla d’actes a celebrar arreu del país, destinats a difondre el llegat fotogràfic de l’Eugeni Forcano i com a reconeixement merescut a la seva llarga trajectòria.

  Vadó Munrabà
  Coordinador de la Casa museu Lluís Domènech i Montaner

  ×  
  ARXIUS/2017/CULTURA/Eugeni_Forcano_i_la_moda_dels_60.evid Eugeni Forcano i la moda dels 60 ARXIUS/2017/CULTURA/Eugeni_Forcano_i_la_moda_dels_60.evid Eugeni Forcano i la moda dels 60
 • Forcano

 
Imprimir
^