Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
EXPOSICIONS
ABILLAMENTS AMB PUNTES CONTEMPORÀNIES
Obres del Taller Randes
 • Inauguració: 
  Divendres 1 d'abril a les 8 del vespre
 • Data d'inici: 
  1 d'abril de 2016
 • Data de fi: 
  1 de maig de 2016
 • Adreça

  C.C.Calisay
  Riera Pare Fita, 31
  08350 Arenys de Mar

 • Horari

  De l'1 d'abril a l'1 de maig de 2016

  Divendres de 6 a 2/4 de 9 del vespre.
  Dissabtes, diumenges i festius d'11 a 1 del migdia i de 6 a 2/4 de 9 del vespre

 • El taller Randes es va crear amb la idea d´oferir una nova visió del disseny de les puntes al coixí i donar-los utilitats diferents. Una segona motivació va ser l´ensenyament de la tècnica i la divulgació d´un nou ús de les puntes. Aquest enfocament en la part tècnica ens ha permès col·laborar amb la revista Crear y Bordar, crear patrons per a l´empresa Fabra i Coats, i l´edició del llibre Puntes antigues catalanes per fer avui.

  Les tècniques contemporànies apreses als congressos de l´OIDFA (Organització Internacional de Puntes al Coixí i l´Agulla) i la importació de llibres sobre puntes modernes, ens han ajudat a mirar i confeccionar les puntes amb un altre sentit.

  Per mantenir el propòsit inicial de la creació de Randes, ha estat esencial la col·laboració de Dolors Borràs, mestra de dibuix i puntes. Des del taller, s´ha pogut crear un grup que ha evolucionat cap a la punta contemporània, aplicant tècniques de dibuix, en la preparació de peces, que ha participat en els congressos de l´OIDFA, els concursos de l´Associació Catalana de Puntaires i altres exposicions.

  Randes ha col·laborat amb les empreses Cooperativa de Teixidors a Mà i Rancil aplicant altres tècniques artesanes, creant complicitats entre els teixits i les puntes, i entre les puntes i la pell. També ha organitzat exposicions amb la col·laboració del Museu Marès de la Punta d´Arenys de Mar, el Centre d´Artesania Catalunya, l´Associació Kant in Vlaanderen de Bèlgica, l´Associació de Puntaires Sant Andreu i l´Associació Grup de Puntaires de Sant Boi.

  Aquesta exposició mostra l´entusiasme i el treball de les companyes que han fet camí juntament amb el taller.

  Núria Martínez

 • Taller de Randes

 
Imprimir
^