Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
EXPOSICIONS
DES DE LA BUTACA
Obres de Jordi Torrell i Blanquer
 • Inauguració: 
  Divendres 5 de febrer a les 8 del vespre
 • Data d'inici: 
  5 de febrer de 2016
 • Data de fi: 
  28 de febrer de 2016
 • Adreça

  C.C.Calisay
  Riera Pare Fita, 31
  08350 Arenys de Mar

 • Horari

  Del 5 al 28 de febrer de 2016
  Divendres de 6 a 2/4 de 9 del vespre
  Dissabtes i diumenge d'11 a 1 del migdia i de 6 a 2/4 de 9 del vespre

 • Des de la butaca és un projecte d´un nou fotògraf, Jordi Torrell i Blanquer, Sabadell 1967, que comença aquest periple ara fa set anys amb l´idea de buscar la millor fotografia des de la butaca o cadira assignada per atzar, en un concert, obra de teatre, conferència, ...Què ens transmet un rostre durant un espectacle? Quins sentiments? Com ens interpel·la? Són qüestions que han sacsejat a l´autor i l´han portat cap un camí de connexió des de la seva butaca.

  L´autor es defineix com autodidacta i els seus interessos artístics se centren en el fotoperiodisme i el retrat. El seu objectiu busca la proximitat, el gest més íntim del retratat. L´any 2014 fa el making off de la pel·lícula Catàstoples - Hivern de la polifacètica artista Uma Ysamat i té previst continuar la feina en la pròxima obra de la mateixa directora Catàstoples - Primavera que es comença a rodar aquest any 2016.

  Durant la recerca d´artistes i espectacles pel seu treball, l´autor ha cedit alguna de les seves fotografies a artistes com Alessio Arena, cantautor, Sol Picó, ballarina o Víctor Jiménez, cantant d´òpera. De la mateixa manera, també ha cedit fotografies d´actes polítics, conferències i espectacles per la seva difusió o promoció. Poder arribar a una gran nombre de persones és el leitmotiv de la seva obra.

  En aquesta exposició l´artista ens presenta una part de la seva obra. Per a la seva presentació a Arenys de Mar, vila a la que hi està molt vinculat personal i culturalment, ha triat el món de les arts: actors, actrius, cantants, poetes, periodistes i directors de cinema que han estat al punt de mira de la seva càmera. La tria ha estat àrdua i difícil doncs no està feta única i exclusivament des de la tècnica, des del resultat final, si no també des del sentiment que transmeten les fotografies. Triar d´un fons de 5000 fotografies requereix un exercici creatiu molt exhaustiu.

  Jordi Torrell i Blanquer busca la proximitat entre el retratat i el retratista, treballant amb la dificultat d´un punt de partida imposat i buscant el millor aprofitament de les condicions del lloc o sala, majoritàriament advers per l´autor.

 • Des de la butaca

 
Imprimir
^