Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
EXPOSICIONS
VESTIM-NOS DE DANSA
Indumentària de Balls tradicionals de l'Esbart Maragall
 • Inauguració: 
  Divendres 7 d'agost a les 8 del vespre
 • Data d'inici: 
  7 d'agost de 2015
 • Data de fi: 
  30 d'agost de 2015
 • Adreça

  C.C.Calisay
  Riera Pare Fita, 31
  08350 Arenys de Mar

 • Horari

  Del 7 al 30 d'agost de 2015
  Divendres de 6 a 2/4 de 9 del vespre.
  Dissabtes, diumenges i festius d'11 a 1 del migdia i de 6 a 2/4 de 9 del vespre

 • Quan parlem de danses populars parlem d´una part més del folklore de la terra, danses que sovint van néixer per acompanyar tasques quotidianes, tant de l´agricultura, de la pesca o de la verema, com casaments o altres actes socials. Aquest és el cas de la Dansa d´Arenys. A Catalunya mantenen vius aquests balls un munt d´esbarts que s´escampen per tot el territori i que en aplecs, trobades o esdeveniments com la Roda d´Esbarts mostren aquesta part tan emblemàtica del nostre patrimoni cultural.

  Els esbarts són els dipositaris del vestuari que es fa servir en les actuacions. El fons d´armari és immens i ric. El conjunt d´indumentària que podeu veure en aquesta mostra és propietat de l´Esbart Maragall d´Arenys de Mar, entitat nascuda el 1946 a redós del Casal de Joventut Seràfica, depenent del convent dels frares caputxins. El 22 de setembre d´aquell any feien la seva primera actuació al Camp d´Esports Municipal.

  Un vestit de dansa tradicional sempre és bonic de veure, però com millor s´aprecia és quan està enfundat en el cos del ballador o la balladora. Els que teniu exposats, i tants d´altres, els veureu en moviment amb el grup de veterans del nostre esbart, sempre amatents a portar el nostre folklore arreu del país.

 • Esbart Maragall

 
Imprimir
^