Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
EXPOSICIONS
MARIA BISSACCO, L'ARTE DEI FUSELLI
Obres de Maria Bissacco
 • Inauguració: 
  Dijous 2 d'abril a les 8 del vespre
 • Data d'inici: 
  2 d'abril de 2015
 • Data de fi: 
  26 d'abril de 2015
 • Adreça

  C.C.Calisay
  Riera Pare Fita, 31
  08350 Arenys de Mar

 • Horari

  Del 2 al 26 d'abril de 2015
  Divendres de 6 a 2/4 de 9 del vespre.
  Dissabtes i diumenges d'11 a 1 del migdia i de 6 a 2/4 de 9 del vespre

 • L´obra de Maria Bissacco s´inspira en la seva pròpia cultura i tradició, a partir de les quals reinterpreta les tècniques de la punta tradicional amb l´objectiu de crear un estil personal. Parteix dels quatre punts característics de la seva regió, el Friuli Venezia Giulia, però revisant-ne les proporcions i utilitzant materials diversos, amb uns dissenys i colors del gust italià. El resultat és una punta contemporània.

  Totes les obres són fruit de la seva fantasia, d´un projecte propi que comença en l´esbós i passa pel disseny, el desenvolupament del patró, el tall i una acurada elaboració, tant si es tracta d´un vestit com d´una joia o d´un accessori. Bissacco creu fermament en el valor de la peça única i per això dedica una cura especial al disseny i a l´execució de les puntes, específics per a cada treball, sense repetir mai el model, com un tret distintiu de la seva obra. Sovint les seves peces parteixen d´una idea abstracta, sense dibuix previ, que va agafant forma durant el procés, cercant un bon resultat estètic final.

  -----------------------------------------------------------------------------------

  Maria Bissacco, nascuda a la ciutat italiana de Trieste, és diplomada en sastreria i moda. Als 54 anys es va matricular a l´Escola de Puntes de Gorizia, a la regió de Friuli Venezia Giulia, on es va graduar com a mestra puntaire el 2001. També va fer cursos a la República Txeca i a altres localitats italianes sobre diverses tècniques de les puntes al coixí.

  Ha participat en nombroses exposicions i concursos a Itàlia, Hongria, Eslovènia, Grècia, Portugal, el Japó i Txèquia. L´any 2004 va ser la segona classificada en el concurs del Congrés Mundial de l´OIDFA i el mateix any va obtenir també el segon lloc del Concorso Artigianato de Muggia (Trieste). Maria Bissacco col·labora en la “Mostra de les Puntes i el Brodat” de Valtopina (Perugia) i és la comissària de l´exposició “Les puntes. Experimentació contemporània”, amb expositors procedents de tota Itàlia i de l´estranger. També participa habitualment en els certàmens anuals de Bassano del Grapa (Vicenza) i de Peniche (Portugal). Bissacco ha donat part de la seva obra al Museo del Ricamo e del Tessile de Valtopina, al Museo del Filo de Solarino-Siracusa i al Museu Marés de la Punta d´Arenys de Mar.
   
  La docència forma part de l´activitat habitual de Bissacco. Ha impartit cursos de disseny de puntes, d´introducció a la punta creativa i de joieria aplicada a les puntes, entre altres matèries. Actualment, amb motiu d´aquesta exposició, impartirà el curs “Disseny de puntes” al Centre Cultural Calisay d´Arenys de Mar.

 • Maria Bissacco

 
Imprimir
^