Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
EXPOSICIONS
COLORS, TEXTURES I EMOCIONS
Obres de Gemma Vila Serra
 • Inauguració: 
  Divendres 5 de setembre de 2014 a les 8 del vespre
 • Data d'inici: 
  5 de setembre de 2014
 • Data de fi: 
  28 de setembre de 2014
 • Adreça

  C.C.Calisay
  Riera Pare Fita, 31
  08350 Arenys de Mar

 • Horari

  Del 5 al 28 de setembre de 2014
  Divendres de 6 a 2/4 de 9 del vespre.
  Dissabtes, diumenges i festius d'11 a 1 del migdia i de 6 a 2/4 de 9 del vespre

 • La Gemma Vila Serra pot convertir en llenguatge pictòric un espai natural, un paisatge de muntanya o un racó de platja menorquina que porta a dins, llocs coneguts de temps o descoberts en els seus viatges recents. Quan pinta fa aflorar tot allò que ha anat acumulant de sensacions, emocions, vibracions, sabors o perfums, ajustant fins on li és possible, la pintura a les seves imatges interiors, mentals o sensorials. De la mateixa manera, pot transformar en narració, en una història, idees, pensaments o experiències viscudes, combinades amb atmosferes de llibres llegits i amb la memòria més recent de pel·lícules o documentals que li han deixat empremta. Tanmateix, cal tenir en compte que a la seva vida hi ha un abans i un després de l´accident de moto que va provocar el capgirament radical de la seva existència. La Gemma té mancances visuals i gestuals importants i el seu treball es fonamenta en la constant superació d´aquestes dificultats.
  ----------------------------------------------------------------------------------

  La natura és el substrat de les pintures de la Gemma Vila i més que la natura, la seva percepció de la natura passada pel sedàs de la memòria, dels sentiments i de les emocions, transformada en paisatges evocadors del món filtrat i sublimat dels somnis sense deixar de ser "reals". Hi trobem referències a llocs concrets com Cala Morell, Ciutadella de Menorca, el Mont Calvari d´Arenys de Mar o Vallgorguina, però mai té la intenció d´il·lustrar ni de restituir la realitat dels llocs que la inspiren ja que la Gemma treballa en total llibertat, conduïda subtilment per la seva professora Montserrat Llavina. Qui observa les pintures de la Gemma capta la seva sensibilitat a flor de pell, a flor de mans, perquè molt sovint pinta directament amb les mans sobre el paper i així, evitant qualsevol obstacle, el seu gest és directe.

  Algunes de les pintures són tendres i suaus, banyades de clarors de posta de sol, de tonalitats primaverals i de tardor, d´aigües i rierols i en algun cas excepcional, apareixen tons vermells; d´altres són més aspres amb penya-segats, roques, esculls, boscos i troncs d´arbres; la Gemma ens ofereix la natura tal com la sent, a vegades amable i acollidora i d´altres furient i amenaçadora.

  L´Exposició ens brinda l´oportunitat de conèixer una artista arenyenca que no té la vida gens fàcil, però que és obstinada i lluitadora com ho demostra aquesta exposició que ens acosta als seus treballs més recents.


  Imatges de COLORS, TEXTURES I EMOCIONS

 • Gemma Vila

 
Imprimir
^