Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
EXPOSICIONS
JOAN COLOM (1879-1969) UN PINTOR SINCER
Obres de Joan Colom
 • Inauguració: 
  Divendres 1 d'agost a les 8 del vespre
 • Data d'inici: 
  1 d'agost de 2014
 • Data de fi: 
  31 d'agost de 2014
 • Adreça

  C.C.Calisay
  Riera Pare Fita, 31
  08350 Arenys de Mar

 • Horari

  De l'1 al 31 d'agost de 2014
  Divendres de 6 a 2/4 de 9 del vespre.
  Dissabtes, diumenges i festius d'11 a 1 del migdia i de 6 a 2/4 de 9 del vespre

 • El pintor Joan Colom Augustí (Arenys de Mar, 1879-1969) va fer sempre allò que més li agradava: pintar. Reconegut en vida arreu del país, avui les seves obres es conserven en museus dels cinc continents. Més admirat pels col·leccionistes que pel gran públic, en l´actualitat la seva figura resta malauradament oblidada davant altres noms, contemporanis seus, més cotitzats en el basculant mercat de l´art.

  Deixeble de Ramon Alsina Amils, professor de l´Escola de Belles Arts de Barcelona, Colom va fer de la pintura au plein air –a l´aire lliure– la principal base de la seva formació pictòrica. Era el 1909, i el jove Colom tenia davant seu una carrera plena d´èxits, exposicions, amistats, elogis i una basta obra pictòrica que en pocs anys l´equipararia a artistes com Isidre Nonell, Joaquim Mir o Feliu Elias. Abans d´instal·lar-se definitivament a la casa d´Arenys, al turó del Mal Temps, Colom va viatjar per terres franceses, africanes i diferents racons de la geografia catalana (Figueres, Puigcerdà, S´Agaró i Barcelona).

  L´exposició Joan Colom (1879-1969). Un pintor sincer és una petita mostra de com va ser de prolífic aquest artista arenyenc, pintor de paisatges, aplecs, arquitectures i persones. Colom va pintar per delectar però també, a voltes, per denunciar. Heus ací un petit homenatge al pintor de més renom de la nostra vila, a qui molts anomenaven “el mestre” però als quals ell sempre responia: “jo no sóc cap mestre, només un pintor sincer”.

  Ara que fa 45 anys de l´última exposició dedicada a Joan Colom –durant la Festa Major de 1982 a la Sala d´Exposicions de la Caixa Laietana- sembla oportú dedicar una nova mostra a un dels artistes més internacionals que ha donat la nostra vila. L´exposició Joan Colom Augustí (1879-1969), un pintor sincer és un petit homenatge a l´home que, a través de la seva obra, va aconseguir congelar petits fragments de la realitat i transformar-los en finestres obertes a un passat no gaire llunyà.

  L´exposició s´organitza en sis àrees que mostren les diferents facetes del “mestre” Colom. La primera presenta a un artista que amb el pas del temps va deixar de ser l´avantguardista més innovador per donar pas al pintor metòdic i consolidat. La segona, Impressionista, realista... perfeccionista, posa de manifest la dificultat que té enquadrar Colom dins dels moviments artístics de principis de segle XX. A L´èxit del pintor, es reflecteix el lligam que sempre va unir a Colom amb Arenys, just en el moment del seu màxim esplendor. S´ha dedicat un espai, a De pintor galerista a pintor d´encàrrecs, al període en què Colom es va refugiar, pictòricament parlant, entre els murs immaculats de les cases i l´església de S´Agaró, per enllaçar-ho amb les múltiples disciplines artístiques que va practicar paral·lelament a la pintura de paisatge. Tanca el repertori un dels capítols menys coneguts de l´artista, el d´activista social compromès amb els seu temps, a través del cartellisme republicà durant els anys de la Guerra Civil.

  Imatges de JOAN COLOM (1879-1969) UN PINTOR SINCER 

 • Joan Colom

 
Imprimir
^