Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
EXPOSICIONS
FACTASMAGÒRIC. ARENYS-GRAFIES I ALTRES HISTÒRIES
Obres de Bernardo Facta
 • Inauguració: 
  Divendres 4 de juliol a les 8 del vespre
 • Data d'inici: 
  4 de juliol de 2014
 • Data de fi: 
  27 de juliol de 2014
 • Adreça

  C.C.Calisay
  Riera Pare Fita, 31
  08350 Arenys de Mar

 • Horari

  Del 4 al 27 de juliol de 2014
  Divendres de 6 a 2/4 de 9 del vespre.
  Dissabtes, diumenges i festius d'11 a 1 del migdia i de 6 a 2/4 de 9 del vespre

 • Factasmagòric: Arenys·Grafies i altres històries té lloc a MARenys, vila on passen moltes coses, algunes de les quals ha volgut reflectir l´autor en aquesta estranya exposició…

  La mostra ha estat concebuda, abans que res, com a entreteniment per als visitants.

  Hi trobarem una mica d´obra retrospectiva d´en Bernardo Facta, que ja ha acumulat bastant de passat, juntament amb quadres mitjanament recents i altres de nous de trinca, sobretot amb moments anecdòtics de la vila que estima.

  La visió ‘humorísticament fantasmagòrica´ ve segurament de la darrera visita de ‘la Pesta´ entre nosaltres, i la inspiració de la mostra en general podríem trobar-la en qualsevol punt MARenyenc o del Mediterrani… i és en bona part un ‘hola-gràcies´, un missatge de presentació i agraïment alhora, utilitzant el meravellós canal de l´art per transmetre´l.

  Si us agrada alguna obra de les exposades, i a més us l´emporteu en la memòria (almenys una estoneta) el cercle estarà complet: La memòria és pilar fonamental de la nostra cultura.

  En Bernardo Facta és, a hores d´ara, ‘un  arenyenc més´… i n´està molt orgullós!  
  Abans d´arribar a la vila va recórrer molts països, on la seva obra és coneguda tant pels mitjans de comunicació (el seu vessant d´humorista gràfic, il·lustrador, dibuixant de còmics, creatiu publicitari o autor de dibuixos animats per a la tele), com pel seu costat més pictòric, des del qual produeix obres en tècniques mixtes (dibuix i pintura, sobretot).

  També treballa en desenvolupament de coneixement per a universitats i centres d´estudi, on la tasca docent sol ser part de la seva activitat, des de fa una bona estona (gairebé vint anys), tot i que la seva vocació artística és encara més pretèrita, la qual cosa el fa sentir molt vell.

  Ha exposat a Alemanya, Japó, Itàlia, Espanya, Noruega, Mèxic, Argentina, Brasil, Bulgària, Iran, Estats Units, França, i altres països (fins a 25), i els seus dibuixos s´han publicat en centenars de diaris i revistes, principalment als Estats Units i l´Argentina.

  Sobre tècniques, n´ha après moltes de mestres molt talentosos, i li agrada barrejar-les tant com pugui, ja que la curiositat sobre els resultats possibles és una de les seves característiques principals.  Admira Picasso, Miró, Mœbius, Quino, Gaudí i Frank Gehry.  

  Creu que l´art és un bon gra de sorra dins de l´univers de la comunicació, i que així funciona: un bon comunicador sempre col·loca l´èmfasi en el seu interlocutor i  l´artista ha de donar-se fins l´última gota per oferir (almenys!) una bona estona al públic que vulgui apropar-se a la seva obra.

  Imatges de FACTASMAGÒRIC

 • Bernardo Facta

 
Imprimir
^