Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
EXPOSICIONS
Els colors del blanc
Obres de Pere Planells
  • Inauguració: 
    Divendres 7 de juny a 2/4 de 8 del vespre
  • Data d'inici: 
    7 de juny de 2024
  • Data de fi: 
    30 de juny de 2024
  • Adreça

    Centre Cultural Calisay
    Riera Pare Fita, 31
    08350 Arenys de Mar

  • Horari

    Divendres, de 18 a 20:30h
    Dissabtes i diumenges, d´11 a 13h i de 18 a 20:30h

  • ELS COLORS DEL BLANC

    L'adolescència de Pere Planells va coincidir amb l’època en què l'illa d’Eivissa es convertí en un oasi de la creació artística, en plena època franquista. La seva sensibilitat i el context creatiu foren els responsables de la seva primerenca vocació artística, posteriorment cultivada a la Universitat de Barcelona, on estudià art i cinematografia. A l’illa fou ajudant de Conrad Marca-Relli artista de NY establert a Eivissa, per al qual va realitzar sèries de múltiples. Fou codirector executiu del Museu d'Art Contemporani d'Eivissa. Al llarg de la vida laboral va anar compaginant l'art i la docència.

    L’obra que ens presenta en Pere és recent, feta en un entorn on recupera la geografia humana de la seva joventut, la possibilitat de meditar sobre la vida, on desenvolupar estèticament els seus projectes...

    Són un conjunt de treballs d’estètica senzilla on els  elements s’han reduït per conformar una expressió molt directe, on conviuen gestos, objectes trobats, encolatges i formes casuals en un paisatge introspectiu que es mimetitza amb els comportaments de la natura.

    És una obra que camina entre l’escultura i la pintura, i que està ancorada sobre un blanc subjectiu, un blanc de calç, de sal i de l’enlluernament, d’aquí el títol de l’exposició: Els colors del blanc.

    Jack Perdikidis

  • Cartell Pere Planells

 
Imprimir
^