Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
EXPOSICIONS
Jordi de Mas, cronista infatigable
L'Arenys de finals del segle XX
 • Inauguració: 
  Dijous 4 de juliol a 2/4 de 8 del vespre
 • Data d'inici: 
  4 de juliol de 2024
 • Data de fi: 
  28 de juliol de 2024
 • Adreça

  Centre Cultural Calisay
  Riera Pare Fita, 31
  08350 Arenys de Mar

 • Horari

  Divendres, de 18 a 20:30h
  Dissabtes i diumenges, d´11 a 13h i de 18 a 20:30h

 • Jordi de Mas

  Jordi de Mas i Tejedor (13.10.1924 - 31.12.2010) va ser un home de conviccions, amant de la família, de la llengua i del país.

  Durant trenta anys, des del 1980, a Arenys de Mar va ser conegut com a professor de Llengua i Literatura catalanes a l’Institut de la vila, i com a cap de Redacció de la revista Arenys Vida Parroquial al llarg de vint-i-tres anys.

  En el si d’una família molt religiosa –descendents de santa Joaquima de Vedruna–, tot i els seus desitjos d’estudiar, de jove, la Guerra Civil va estroncar els seus projectes. Així, doncs, es va dedicar al negoci familiar i a formar una llar amb la seva esposa, Montserrat Canals i Puig, amb qui va tenir cinc filles i dos fills.

  Anys després, es va llicenciar en Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona. I, d’aquesta manera, buscant també un destí fora de la ciutat comtal, va triar Arenys de Mar per exercir la docència, que va dur a terme del 1980 al 1990.

  Entre d’altres, algunes de les seves passions van ser l’excursionisme, l’escriptura, el dibuix, la fotografia i el col·leccionisme de goigs. Moltes d’aquestes habilitats les va plasmar a la revista sent-ne il·lustrador, fotògraf, redactor i corrector.

  Així mateix, va guanyar diversos premis literaris locals i ens va deixar obres publicades, com El raval de mar i Història de l’Institut d’Arenys de Mar, i d’inèdites, com Les Clarisses.

   

 • Cartell Jordi de Mas

 
Imprimir
^