Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Portada>Regidories>Turisme i Fires>Jornades Gastronòmiques del Calamar d'Arenys
Botó que mostra/amaga menú lateral
JORNADES GASTRONÒMIQUES DEL CALAMAR D'ARENYS


bàner ajuntament calamarenys 2022


Benvingut de nou, Calamarenys!

És un plaer presentar la 27a edició de les Jornades Gastronòmiques Calamarenys, dedicades al calamar d'Arenys, que del 15 d'octubre al 15 de novembre permetrà degustar una gran quantitat de propostes culinàries als nostres restaurants amb el calamar pescat a Arenys de Mar com a protagonista, sigui en plats principals o com acompanyament destacat. 

Durant aquests dies Arenys de Mar esdevé la capital gastronòmica del Maresme, posant en valor un producte de mar i de temporada. Oferim un tast de la nostra cultura marinera i tradició culinària, així com un aliment de proximitat: el calamar que es pesca al nostre litoral. Gràcies a la col·laboració dels nostres restauradors, el calamar és el protagonista durant tot el mes de les nostres cuines, i en especial durant la Mostra, el 21 d'octubre. A més a més, s'ofereix tota una sèrie d'activitats, com itineraris de natura, coneixement de l'activitat portuària, degustació de tapes al mercat, contes, xerrades i divulgació científica. Fins i tot, podreu participar en una subhasta de peix al Calisay.

El Calamarenys és la culminació del calendari gastronòmic a Arenys, i volem agrair l'esforç i la dedicació de tot el
sector de la restauració de la vila, així com la seva empenta per tirar endavant el projecte al llarg de la seva llarga trajectòria. Comptem amb uns establiments de primer nivell, així com un sector pesquer que ens permet gaudir de peix i marisc fresc i d'una qualitat excepcional. Tots ells han fet possible que la gastronomia al nostre municipi sigui considerada com un important atractiu turístic i una de les millors targetes de presentació.

Sens dubte l'aposta pel turisme gastronòmic contribueix a diversificar les propostes d'oci i atracció de visitants, però és també un element dinamitzador de la nostra economia local. A més, permet que els arenyencs i les arenyenques coneguin més els productes de Km 0 i tastin la nostra oferta de restauració, de manera que entre totes i tots generem oportunitats per al futur. És per això que refermem el nostre compromís amb els sectors econòmics que el fan possible i els agraïm que any rere any ens ofereixin el millor d'ells mateixos.

Us convidem a venir i fer gaudir els vostres sentits!

Joaquim Mas i Ferré

Regidor de Promoció Econòmica, Mercat, Port, Fires, Turisme, Acció Social i Salut Pública i Consum

  #calamarenys2022 @turismearenysdemar 

 


Destaquem
 
^