Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
JOVENTUT
 • Espai Jove

S´organitzen i dinamitzen activitats dins i fora de l'Espai Jove (activitats setmanals, carretons, OFNIS...) i es procura la seva difusió (agenda, cartellera i facebook) pels joves. És l´espai dels i les joves del municipi, on es poden fer tallers (rebre´ls o impartir-los), xerrades, demanar l´Espai, venir a estudiar, consultar Internet, fer manualitats, jugar a jocs de taula i a ping-pong, etc. I tot allò que es proposi i es consensuï amb la Regidoria.

Espai per a joves de 12 a 35 anys.
Obert de setembre a juliol.
Horari d'hivern: de 16 a 20 h dijous, divendres i dissabtes.
Horari d'estiu: de 16.30 a 19.30 h dijous, divendres i dissabtes.
*Estiu: del 20 de juny a l'11 de setembre, aproximadament.

evolucio
 *Fins al juliol 2011 l´Espai Jove estava sempre obert el matí i a les tardes, quan hi havia un pla d´ocupació. Cada any ha estat tancat un mínim de dos mesos.


Dies assenyalats:
Castanyada: Procurant que els més joves també puguin organitzar i participar en una celebració tradicional més petita.
Naps i Cols: Donar suport als i a les que participen en una tradició local.
Dia contra la violència masclista: alguna activitat o acció que porti a la reflexió entre els i les joves.
Dia Internacional contra la SIDA: amb una exposició, acció o activitat (repartir preservatius...), portar a la reflexió en la salut dels i les joves.

 • PIDCES

Buscar la participació en les activitats i entitats del poble fent-ne difusió als centres escolars al mateix temps que es busca que creïn les seves pròpies activitats i tallers. Es tracta de posar ben a prop el Servei de joventut de què disposen al municipi (Quines activitats s´hi fan? Quina informació em poden donar? I això, com ho soluciono? On vaig? etc.)

Dins aquest marc hi trobem:
 
Jornada d'Alumnes: Busquem temàtiques que puguin ser del seu interès i en col·laboració amb el centres, poden participar voluntàriament en una jornada amb un diploma de reconeixement. Temes que es treballen:consum i efectes de les drogues, gestió emocional, interculturalitat, medi ambient, etc.  Per a joves de 3r i 4t d´ESO. Es realitza al desembre, previ descans escolar.

Concurs de talents: Dins del marc PIDCES va sorgir la idea d'organitzar un concurs de música i altres disciplines.

 • Espai Ruta

Servei per donar als i les joves de 12 a 16 anys, un suport educatiu que va des d´hàbits d'estudi a competències bàsiques, fins al reforç escolar a tots els nivells. Poden venir derivats del centre de secundària, dels Serveis Socials o per voluntat pròpia de l'estudiant. Aquest servei s'ofereix en col·laboració amb l'Associació El Roure Acompanyament de referència per adolescents i joves.

Dirigit a joves de 12 a 16 anys.
Els dilluns i els dijous de dos quarts de cinc a dos quarts de set, a l´Espai Jove.
De setembre a juny.

 • Aula d'estudi

Recurs que vol donar resposta als joves estudiants universitaris en època d´exàmens, allargant l'horari de la Biblioteca en la franja nocturna, de 20.30h a 24 h.

Dirigit a joves de 17 a 35 anys.
Període d´exàmens: desembre/gener i maig/juny.
Amb la col·laboració de la Biblioteca Pare Fidel Fita.

usuaris aula estudi

Volem conèixer quines són les teves necessitats d'Aula d'Estudi per aquest 2017 per ajustar aquest servei al què ens demanes. Ens pots respondre aquest breu formulari de participació? Només seran dos minuts!

 • Barraques

En l'organització de les Barraques de Festa Major es promou la participació, el compromís, l´intercanvi i el treball en equip entre joves de diferents entitats. Organitzen la barra, una activitat per entitat (correbars, baixada de carretons, dinar de germanor, dinar del barril, botifarrada popular...,) decideixen grups que hi actuaran i fan possible les Barraques. Segueix totes les activitats i informacions al facebook de Barraques.

Participen joves de 17 a 25 anys.
De desembre a juliol.
Amb la col·laboració d'entitats municipals: Associació del Pubillatge, Cau Flos i Calcat, Cau Sant Francesc i Patronat de Sant Roc*
*Per ordre alfabètic, segons els participants en l´organització de les Barraques 2016.

Dins aquest marc es fa el concurs d´imatge de Barraques 2017. Pots consultar les bases aquí.


 • Sant Roc

En totes les Festes, els joves volen la seva pròpia festa. Per aquest motiu, des de Joventut prenem la nit del 14 d´agost per portar les barres i tenir una Nit Jove dins de la celebració de Sant Roc.

Participen joves de 17 a 25 anys.
A l´agost.
Amb la col·laboració d´algunes de les entitat que participen a Barraques.

 • Bucs d'assaig

El gener de 2014, amb el projecte ja fet i aprovat, aquest queda frenat per la incertesa manifestada per part d'una veïna sobre si la seva ubicació té en compte la contaminació acústica que se´n pugui derivar. En aquests moments s´està realitzant un estudi acústic que ho determini.

Teniu més informació sobre aquest projecte en aquest enllaç i aquí.

 • Mobilitat internacional

Servei mancomunat amb 19 ajuntaments del Maresme per poder oferir un servei de qualitat i a un cost ajustat que respongui i orienti en els primers passos d'una experiència internacional. Vol fer difusió del servei i dels programes/possibilitats existents, derivació a una assessoria presencial, tallers, etc. Pengem el butlletí amb ofertes, beques i informacions d´interès al facebook de l´Espai Jove i també ho pots trobar al facebook de mobilitat internacional.

Dirigit a joves de 12 a 35 anys.
Tot l´any.
Projecte mancomunat amb 19 ajuntaments, coordinat pel Servei Comarcal de Joventut a mans de l´entitat Nexes Interculturals de Joves per Europa.

mobilitat internacional

 • Tallers de l'Espai Jove

Aquest curs 2016-2017 l´Espai Jove t´ofereix molt més! Vine i descobreix els diferents tallers trimestrals que s´ofereixen i que imparteixen joves del municipi.

Casal Digital: Inicia't com a periodista fent ús de les noves tecnologies. Mou-te com peix a l´aigua entre Ràdio Arenys, fent fotografia, preparant reportatges i molt més de la mà d´en Joan Bosch. Horari: tots els dimecres laborables de 6 a dos quarts de vuit a l´Espai Jove i a Ràdio Arenys. Preu: 5€/mes. Inscripcions directament a l´Espai Jove o a Ràdio Arenys.

Ioga Teen: Descobreix què és el ioga i quins beneficis pot tenir per a la teva salut, tant física, com mental i emocional. La Marta del Castillo et guiarà i acompanyarà en els primers passos del ioga. Horari: tots els dilluns laborables, de 7 a 8 del vespre a l´Espai Jove. Preu: 12€/trimestre. Inscripcions mitjançant aquest formulari.

CreART! Desperta la teva part creativa, sigues plàstic o ceràmic. Descobreix com crear i transformar els materials que t´envolten. El límit el poses tu! Acompanyat per la Andrea Espinola i la Laura Galofré. Horari: ens trobarem a l´Espai Jove tots els dimecres laborables, de 7 a 10 del vespre. Preu: 20€/mes. Inscripcions mitjançant aquest formulari.

Iniciació a les TIC i programació web: Descobreix les entranyes dels sistemes informàtics, endinsa´t a poc a poc per descobrir com gestionar i transformar les eines tecnològiques. Facilitat per l´Alejandro Calleja. Horari: els divendres laborables de dos quarts de set a vuit. Preu: 5€/mes. Inscripcions mitjançant aquest formulari.

Taller de Teatre: Els i les alumnes tindran contacte directe i actiu amb el món del teatre. Podran iniciar-se en l´art de la interpretació i fer les seves primeres passes damunt l´escenari. Adquiriran una teoria i una tècnica adequada per tal de fer profitós el seu esforç intel·lectual i físic, dirigit a la il·lusió d´esdevenir actor o actriu en les obres de teatre que tenen lloc al mes de maig.

Informació referència del curs 2016-2017:

Grup Bambolina (alumnes de 1r a 4rt de primària) els dijous a les 17:15h. Preu: 140€
Grup Carotes (de 5è a 2n ESO), els dimecres a les 18:00h. Preu: 140€
Grup Atrezzo (de 3r a Batx), els dilluns a les 18:30 h. Preu: 140€
Grup Platea (joves de més de 18 anys), els dimarts a les 20.30 h. Preu: 140€

Inscripcions del 23 de setembre al 10 d'octubre al web d'Ajuntament.
Realitzat per l´entitat Homoteatris i dirigit per Roger Pou, amb la col·laboració dels Seràfics i del Teatre Principal d'Arenys de Mar.

 • Servei d'Informació Juvenil

El Punt d'Informació Juvenil és, sobretot, un espai d'atenció al ciutadà. El Servei d'Informació Juvenil (SIJ) va ser creat al setembre de 1992. Compta amb el suport de l'Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona i és membre de la Xarxa Catalana d'Informació Juvenil, que depèn de la Secretaria General de Joventut.
L'objectiu del SIJ és facilitar l'accés als joves a la informació per tal de garantir una millor presa de decisions i afavorir la igualtat d'oportunitats. Qualsevol dubte que tingui un o una jove d´Arenys de Mar seran atesos o derivats al servei que es consideri més adient. Es procura estar a l´aguait de programes i accions municipals i supramunicipals que tingui com a protagonistes els i les joves per poder-los informar i tenir en compte. El que és convenient és conèixer els que volen formar part d´alguna formació o busquen feina per poder-los informar. Per aquest motiu és important que passin per la Regidoria o s´apuntin directament a la borsa local de treball (Edifici Xifré).

Principals informacions sol·licitades:
-    Estudis: calendari d´inscripcions, pre-inscripcions, orientació.
-    Ajuda en l´elaboració del CV.
-    Joves per l´ocupació.
-    Mobilitat internacional.
-    El Departament d´Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) juntament amb la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) van crear el CURS d´EMPRENEDORIA EN HORTICULTURA que va tenir lloc a l´Oficina Comarcal del DAAM al Maresme (OOCC) -Vilassar de Mar- l'últim trimestre del 2014.
-    Garantia Juvenil: Promogut amb Fons Europeus es procura que els i les joves que s´hi inscriguin rebin una tutorització intensiva i especialitzada.

S'estableixen els següents requisits d'accés al Sistema de Garantia Juvenil:
-    Tenir nacionalitat espanyola o ser ciutadans de la Unió o dels Estats que formen part de l'Acord Econòmic Europeu o Suïssa que es trobin a Espanya en exercici de la lliure circulació i residència. També podran inscriure's els estrangers titulars d'una autorització per residir en territori espanyol que els habiliti per a treballar.
-    Estar empadronat a qualsevol municipi de Catalunya.
-    Tenir més de 16 anys i menys de 25, o menys de 30 anys en el cas de persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33 per cent, en el moment de sol·licitar la inscripció en el Fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.
-    No haver treballat en els 30 dies naturals anteriors a la data de presentació de la sol·licitud.
-    No haver rebut accions educatives que comportin més de 40 hores mensuals en els 90 dies naturals anteriors a la data de presentació de la sol·licitud.
-    No haver rebut accions formatives que comportin més de 40 hores mensuals en els 30 dies naturals anteriors a la data de presentació de la sol·licitud.
-    Presentar una declaració expressa de tenir interès a participar en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, adquirint un compromís de participació activa en les actuacions que es desenvolupin en el marc de la Garantia Juvenil.
-    Més informació passant pel servei o entrant aquí.

Es dona suport a les activitats i necessitats de les entitats juvenils: Centre d´Esplai i Muntanyisme Cau Sant Francesc i CAU Flos i Calcat. Amb cessió d´espais, col·laboració en activitats, subvencions nominatives, etc.

 • Pla Local de Joventut

El nou Pla Local de Joventut neix amb vocació de ser una eina de treball feta i encarada cap al jovent arenyenc. La participació i la iniciativa juvenil del poble queda plasmada en els projectes que s'inclouen dins del Pla Local de Joventut. D'aquesta manera queden marcades les prioritats així com les línies d'actuació que hem de seguir tant des de la Regidoria, com des del Consell de Joves. El Pla Local de Joventut és el resultat de la implicació de tothom, un document viu que serveix de guia per assolir els objectius projectats. Així, la Regidoria d'Infància i Joventut segueix treballant per a la realització de les iniciatives que es va marcar des del començament del mandat, perquè el jovent d´Arenys és l´objectiu prioritari de la Regidoria.

A continuació podeu llegir més detalladament tots els projectes engegats i les línies de treball i actuació en el Pla Local de Joventut 2013-2017.

Destaquem
 
^