Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botˇ que mostra/amaga men˙ lateral
JOVENTUT

L'Àrea de Joventut acull diferents activitats per connectar amb la gent jove: l'Espai Jove, espai ubicat en el C.C. Calisay, pensat per acollir totes les activitats que es vulguin dur a terme per part de les persones de 12 a 30 anys, encara que normalment compta amb la presència i l'ús habitual de joves de 12 a 18 anys, també pot acollir altres dinàmiques o necessitats. Si el necessites, compta-hi! 

Des de Joventut també s'organitzen les Barraques, les nits joves de Sant Roc, el Concurs de Talents, l'Espai Ruta, el Programa PIDCES. També es dona suport al Taller de Teatre i es col·labora amb el Servei de Mobilitat Internacional. A continuació t'expliquem algunes de les activitats de forma resumida. 

Si en vols saber més, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres!  

 

PROGRAMES I ACTIVITATS

Barraques: 

Bases del Concurs de la imatge de Barraques 2024

Bases Concurs Cartell de Barraques

Bases Concurs Cartell de Barraques

Fitxer: Bases_Concurs_Cartell_de_Barraques_2024.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 204.52 kB

Espai Ruta: 

   
Espai Ruta Servei adreçat als i les joves de 12 a 16 anys per donar un suport educatiu que va des dels hàbits d'estudi per a competències bàsiques, fins al reforç escolar a tots els nivells. Poden venir derivats del centre de secundària, dels Serveis Socials o per voluntat pròpia de l'estudiant.

Aquest Servei s'ofereix en col·laboració amb l'Associació El Roure: acompanyament de referència per als adolescents i els joves. Es tracta de persones voluntàries d'Arenys de Mar que donen suport i que fan possible aquesta iniciativa.

Hi ha voluntaris de diverses generacions, fet que enriqueix més encara aquest projecte.

Els dimarts i dijous, de 17.30 a 19 h, a l'Espai Jove.
De setembre a juny.

 


 

Punts d'Informació i Dinamització en els Centres Educatius de Secundària: 

Jornada alumnes PIDCES

 Aquest projecte està orientat a potenciar la participació juvenil i a fer arribar als joves tota la informació i els recursos juvenils.

Aquest és un espai d'atenció presencial estable a l'Institut Els Tres Turons I al Col·legi La Presentació, que posa a l'abast dels i les joves recursos informatius d'interès i accions i estratègies que promouen experiències de participació. L'atenció presencial es du a terme un dia a la setmana durant l'hora del pati, tot i que les intervencions normalment són moltes més (formació i coordinació de delegats/es, organització de campanyes informatives, activitats de dinamització, etc.).

Dins el projecte PIDCES, destaquem també la Jornada d'Alumnes: habitualment, el desembre de cada any fem una jornada amb alumnes de 3r i 4t d'ESO amb la col·laboració dels centres arenyencs, en què els joves hi participen de forma voluntària i obtenen un diploma de reconeixement. 

Les temàtiques que s'hi treballen tenen un interès especial per als joves: violència de gènere, consum i efectes de les drogues, gestió emocional, interculturalitat, sostenibilitat, medi ambient...

Cursos i tallers:

A les nostres xarxes socials trobareu tota la informació sobre els tallers, els cursos, les activitats i l´agenda, però no dubteu a suggerir aquelles propostes que us puguin semblar interessants directament a l'Espai Jove o al nostre correu:

Hi ha tallers, que es programen de forma habitual al llarg de l'any, com és ara el Taller de Teatre, amb 4 grups d'edat:

CArtell taller de teatre 2023-24

Grup Bambolina (alumnes de 1er a 3er primària)
Grup Escotilló (4t i 5è de primària) 
Grup Carotes (de 6è a 2n d'ESO) 
Grup Màscara (a partir de 3r d'ESO).

+ informació: Taller de Teatre Espai Jove 

Per inscriure´t clica aquí.

El 14 d'agost se celebra a la Plaça de l'Església dividit per categories com cant, interpretació musical, microteatre, dansa màgia, arts escèniques, monòlegs, contacontes, poesia narrada... Contacta amb l'Espai Jove i t'expliquem com pots participar-hi!

Cartell Concurs de Talents

Bases Concurs de Talents 2023

Casal Digital: Al llarg de l'any, i edicions especials d'Estiu i de Nadal. A càrrec d'en Joan Bosch. + informació

 Mobilitat Jove Internacional: 

Mobilitat internacional

Adreçat a joves de 12 a 35 anys. Projecte coordinat pel Servei de Joventut del Consell Comarcal del Maresme i gestionat per Nexes Interculturals de Joves per Europa.

Tens tot un ventall d'opcions al teu abast:
• Estudiar a l'estranger.
• Treballar en una feina qualificada o no qualificada, de curta o de llarga durada, en un país o sector concret.
• Realitzar estades amb beques de pràctiques o d´investigació.
• Realitzar estades solidàries i de voluntariat
• Participar en projectes juvenils (intercanvis, formacions internacionals, etc.).

Mensualment, es publica un butlletí digital que pots trobar a les xarxes.

Us podeu subscriure al butlletí mensual, donar un cop d'ull a la pàgina web, o enviar un correu electrònic. O al Punt d'Informació Juvenil d'Arenys de Mar.

Destaquem
 
^