Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
BIBLIOTECA P. FIDEL FITA
Fons bibliogràfic i documental Fèlix Cucurull

EL FONS BIBLIOGRÀFIC I DOCUMENTAL FÈLIX CUCURULL (1919-1996)

L'any 2001 la família de l'escriptor féu donació a l'Ajuntament d'Arenys de Mar de la seva biblioteca particular, així com del seu arxiu personal, amb la voluntat que s'integrés en el fons de la biblioteca  i formés una secció pròpia.

El fons Fèlix Cucurull està format per:
-Llibres
-Obres  manuscrites
-Publicacions periòdiques catalanes i portugueses
-Fitxes de treball
-Correspondència
-Articles de revistes

L'any 2002 es va catalogar i classificar tot el fons documental de llibres. En total n'hi ha uns 3500, dels quals 1885 són entrades de registres nous, és a dir documents únics en el catàleg de la Xarxa de Biblioteques. Tots ells es poden consultar a través d'una base de dades dedicada a aquest important escriptor arenyenc i s'identifiquen mitjançant les lletres FC davant de la signatura. La resta de documents estan en procés.

Cal destacar els documents entrats sobre: nacionalisme català, història de Catalunya, sociologia, economia catalana, literatura - especialment poesia - catalana, castellana, portuguesa, brasilera i gallega - aquests darrers en llengua original.

Les fitxes de treball  i la correspondència formen part del seu arxiu personal.

Per ARXIU FÈLIX CUCURULL entenem el conjunt de carpetes amb documents de tipus personal: correspondència adreçada a Fèlix Cucurull, correspondència de Fèlix Cucurull a altres persones, escrits personals, factures, documents relacionats amb les editorials que van publicar els seus llibres, fitxers bibliogràfics, convocatòries, invitacions, nadales...

A mesura que els documents estiguin processats es podran anar consultant.

 
Imprimir
^