Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Portada>Regidories>Acció Social
Botó que mostra/amaga menú lateral
ACCIÓ SOCIAL

Regidoria d'Acció social

La funció d'aquesta regidoria és atendre els col·lectius que per raons diverses necessiten una atenció específica, com els infants, la gent gran, els immigrants, les persones amb discapacitat, o qualsevol tipus de persones desafavorides. Funcionalment, la Regidoria d'Acció Social treballa donant atenció directa o si s'escau derivant el cas cap a centres o institucions especialitzades. Entre d'altres, també es tramiten ajuts assistencials i subvencions com exempcions de taxes i beques de menjador, i es canalitzen ajuts d´altres administracions.

Aquesta tasca es du a terme a través de Serveis Socials, que dóna suport a les persones en la solució dels seus problemes:

  • INFORMANT la ciutadania sobre els seus drets i deures.
  • ORIENTANT les persones sobre els serveis, recursos més adients a la seva situació i/o demanda.
  • DERIVANT la gent que ho necessita a serveis específics on serà atesa i tractada la seva demanda d´una manera especialitzada.
  • GESTIONANT el Servei d´ajuda domiciliària.
  • TRAMITANT les ajudes pertinents per resoldre els problemes plantejats.
  • FENT VISITES A DOMICILI, ESTABLINT PLANS DE TREBALL, juntament amb la persona que ens ve a veure, per resoldre la situació plantejada.

L´objectiu és garantir les necessitats personals bàsiques que consisteix en les pròpies de la subsistència i la qualitat de vida de cada persona i les necessitats socials que són les que repercuteixen en l´autonomia personal i el suport a la dependència, en una millor qualitat de vida personal, familiar i de grup, en les relacions interpersonals i socials i en el benestar de la col·lectivitat.

L'equip de Serveis Socials està format per una coordinadora, Montserrat Altès, tres treballadors socials, dues educadores socials, dos psicòlegs, una treballadora familiar, una administrativa i una auxiliar administrativa.

Serveis i equipaments de la Regidoria

En aquest sentit, la regidoria d'Acció Social també té, entre les seves funcions, coordinar un dels principals equipaments de la població, la Residència Geriàtrica Municipal, que compta amb un Consell sectorial i un Reglament propis.

Dades de la regidoria

Responsable polític:
Soraya Real i Iglesias
Ajuntament d'Arenys de Mar
Riera del Bisbe Pol, 8
Telèfon: 93 795 99 00
Fax: 93 795 70 31

Serveis Socials
Coordinadora: Mercè Ginesta Rey
Edifici Xifre, 2na planta 
Telèfon: 93 792 22 64
Fax: 93 792 23 36

Residència Geriàtrica Municipal
Responsable: Iolanda Teixidó
C. Sant Narcís, 29
Telèfon: 93 792 00 98
Fax: 93 795 70 31
Correu electrònic: geriatric@arenysdemar.cat

Destaquem
 
^