Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
300 ANYS DEL RETAULE DE SANTA MARIA D'ARENYS
Documentació històrica

Foto: David CastañedaÉs a l’eminent historiador i jurista Josep M. Pons Guri (1909-2005) a qui devem la troballa i publicació de bona part de la documentació al voltant del nostre retaule.

Per tal de retre-li homenatge, l’Arxiu Municipal Fidel Fita d’Arenys de Mar exhibirà al museu els contractes per a la realització de l’obra escultòrica i posterior daurat i policromat d’aquesta obra.

Sobre Pons Guri i la seva tasca com a historiador de l’art, en trobareu més informació quan visiteu el retaule.

 

Tanmateix, en el següent document trobareu més informació sobre Pons i Guri i la seva relació amb el retaule major d'Arenys de Mar:

retaule

retaule

Fitxer: JMPG300RETAULE1.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 3
Mida: 35.44 kB

  

Tot seguit us oferim una relació de la seva bibliografia sobre el retaule, que podeu consultar a l’Arxiu Municipal Fidel Fita:

Pons i Guri, Josep M. El retablo mayor de Arenys de Mar, obra de Pau Costa. Anales y boletín de los museos de arte de Barcelona. [Barcelona]: Ayuntamiento de Barcelona, 1944. Vol. II-4 (octubre), p. 7-30.

Pons i Guri, Josep M. El altar barroco de Arenys de Mar. San Jorge. [Barcelona]: Diputación Provincial de Barcelona, 1955. Núm. 20 (octubre), p. 11-14.

Pons i Guri, Josep M. El retablo mayor de Santa María de Arenys de Mar. Mataró: Caja de Ahorros de Mataró, 1967.

Pons i Guri, Josep M. Uns gravats italians inspiradors del nostre retaule major. Vida Parroquial [Arenys de Mar: Parròquia de Santa Maria d’Arenys de Mar], 1968. Núm. 260 (maig), s/f.

Pons i Guri, Josep M. L’església parroquial de Santa Maria d’Arenys de Mar. Arenys de Mar: Ajuntament d’Arenys de Mar. Conselleria de Turisme, 1981. D’aquest opuscle hi ha diverses edicions i en diferents idiomes.

 Foto: David Castañeda

Tornar enrere

 
Imprimir
^