Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Portada>Regidories>Cultura>300 anys del retaule de Santa Maria d'Arenys
Botó que mostra/amaga menú lateral
300 ANYS DEL RETAULE DE SANTA MARIA D'ARENYS

portada  logo

El 2012 es va celebrar els 300 anys de l'acabament del retaule major de l'església parroquial de Santa Maria d'Arenys, Bé d'Interès Cultural. L'any 1712, els dauradors de Barcelona, Erasme i Fèlix Vinyals, acabaven de policromar amb tota mena de detall l´espectacular obra escultòrica realitzada pel vigatà Pau Costa entre el 1706 i el 1709.

Per tal de commemorar aquesta efemèride, la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament d´Arenys de Mar va preparar tot un seguit d'actes que, al llarg del 2012, van tenir com a objectiu celebrar l'acabament d'una de les joies de l'art barroc a casa nostra, a banda de mostrar-lo a tots aquells que vulguin descobrir-lo. 

El retaule major de la parròquia de Santa Maria és el resultat de l'esforç i la voluntat de qui el va costejar, el poble d'Arenys, immers llavors, com la resta del país, en plena Guerra de Successió. Aquesta immens retaule d'alba daurada és un bé de tots, sigui quina sigui la nostra procedència i les nostres creences, i és per això que cal preservar-lo, conservar-lo i donar-lo a conèixer.

cartell 

 

El logo. El jove dissenyador arenyenc Arnau Cucurull és l´autor del logo commemoratiu d´aquest tercer centenari, una imatge en la que es destaca l´edifici que acull el retaule i un dels gravats que va inspirar a Costa per la talla de la patrona del temple, la Mare de Déu de l´Assumpta.

NOTA. Totes les activitats, amb els dies, horaris i lloc de celebració, les podreu anar seguint virtualment a la pàgina web de l´Ajuntament d´Arenys de Mar i en paper a l´Arenys de Mar Activitats. Podeu trucar a l´Oficina de Turisme, o a la Biblioteca o al Museu. 

 

Destaquem
 
^