Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
PLA D'ACTUACIÓ MUNICIPAL 2019-2023

El Govern d'Arenys de Mar va presentar, el 20 de febrer de 2020, el Pla d’Actuació Municipal (PAM) per al mandat 2019-2023 en una audiència pública a la sala Arnau del Centre Cultural Calisay. Així mateix, també es va publicar a la revista municipal A Tocar Ratlla (ATR) de gener del 2020.

El PAM és un document estratègic que pretén definir i articular les polítiques públiques a desenvolupar al municipi des de la seva aprovació fins la fi del mandat el maig del 2023. És evident que el que passa al municipi no és aliè al que passa a la resta del país, a Europa i al món, per la qual cosa, en l’elaboració del PAM s’han tingut en compte objectius d’abast superior, com els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda 2030.

El PAM s'ha redactat d'acord els següents objectius estratègics:

  1. Preservar el territori del municipi, a través de la recuperació d’espais naturals i la protecció de les zones  no desenvolupades, prioritàriament a través de formes participatives amb la ciutadania.
  2. Mitigar els efectes del canvi climàtic a través de la preservació dels espais naturals i de la gestió del verd urbà.
  3. Contribuir a reduir els impactes del canvi climàtic a través de la minimització i òptima gestió dels residus municipals així com l’aposta pels sistemes de producció energètica.
  4. impulsar la mobilitat sostenible i la reducció dels desplaçaments amb vehicles privats a motor.
  5. Fomentar l’economia local, sobretot a través del teixit productiu inclòs en l’economia blava.
  6. Garantir que totes les persones que viuen a Arenys ho fan amb tots els drets i com a ciutadans i ciutadanes de primera garantint-ne, per exemple, el dret a l’habitatge.
  7. Comptar amb la ciutadania per a portar a terme tots els objectius anteriors, a través de la participació ciutadana. 

Es pot seguir el desenvolupament del PAM des d'aquest mateix de la web municipal, en què es van actualitzant periòdicament els indicadors d’assoliment.

*Dades provisionals en procés d'actualització (30 d'abril de 2023)

* Document íntegre PAM: descarregar PDF

Imatge inexistentAssoliment global del PAM
Destaquem
 
^